Volg les bij onze professionele muziekdocenten

Vraag een proefles aan!

Volg les bij onze professionele muziekdocenten

Vraag een proefles aan!

Volg les bij onze professionele muziekdocenten

Vraag een proefles aan!

Volg les bij onze professionele muziekdocenten

Vraag een proefles aan!

Volg les bij onze professionele muziekdocenten

Vraag een proefles aan!

Volg les bij onze professionele muziekdocenten

Vraag een proefles aan!

Al onze docenten zijn professioneel bezig met hun instrument en hebben allen een professionele opleiding gevolgd. Doordat alle docenten expert zijn in hun vakgebied, bieden zij perfecte begeleiding. Als leerling bij Muziekcentrum 'De Speeldoos' in Heerenveen mag je altijd individuele aandacht verwachten. Wij vinden jouw persoonlijke muzikale ontwikkeling erg belangrijk en nemen hier dan ook de tijd voor. Onderstaand kun je alvast online kennismaken met onze docenten, maar zij willen jou ook graag ontmoeten! Plan een saxofoonles, vioolles, keyboardles of andere muziekles bij Muziekcentrum 'De Speeldoos' in Heerenveen.

Piano-, keyboard- en orgelles

Fedde Tuinstra

Hij is de eigenaar van Muziekcentrum 'De Speeldoos' te Heerenveen. Fedde heeft gestudeerd aan de conservatoria te Groningen en daarna te Arnhem. In Groningen heeft hij piano gestudeerd. Hij is afgestudeerd voor orgel aan het conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema en voor kerkmuziek bij o.a. Bert Matter en Gijs van Schoonhoven. Daarna heeft hij nog orgel gestudeerd bij Stef Tuinstra aan de Noord Nederlandse Orgel Academie te Groningen.


Momenteel is hij werkzaam in Heerenveen en Wolvega als organist, pianist, muziekleraar en dirigent. Ook is hij vaste repetitor/pianist van de COV’s te Steenwijk en Heerenveen en sinds 2006 van het Toonkunstkoor Heerenveen. Hij heeft meegewerkt aan diverse grote uitvoeringen van deze koren.

Vraag een proefles aan

Gitaarles (zowel akoestisch als elektrisch)

Herman Woltman

Herman Woltman is componist en gitarist.

Herman schreef o.a. de muziek voor 'Myn Skip' (winnaar zilveren anjer), Souldada (4 CD ’s) en ‘Ella and her man (2 CD ’s).

Herman geeft naast gitaarles bij Muziekcentrum ‘De Speeldoos’ 

ook les op diverse muziekscholen in Friesland.


Hanno de Vries

Hallo! Ik ben Hanno de Vries en ik geef gitaarles bij Muziekcentrum 

‘De Speeldoos’. Op 8-jarige leeftijd ben ik begonnen met gitaarspelen. Na school gelijk mijn gitaar pakken en fanatiek mijn lessen oefenen. Hier groeide mijn passie voor muziek. 

Vanuit de muziekschool werd bandcoaching aangeboden. 

Te gek om samen in een band muziek te maken!

Dit was het begin als muzikant. Mijn muzikale passie groeide en ook de wens om anderen net zo enthousiast te maken. 

Ik begon nadat ik mijn opleiding elektrotechniek had afgerond aan een nieuwe opleiding: D'Drive, Podiumkunsten, Productie & Events. 

Wat is er nou mooier dan op school muziek maken! Ik was verkocht, dit is het! Tijdens mijn opleiding ben ik gestart met gitaarles geven bij leerlingen thuis. Fantastisch om te zien dat een leerling vanuit het niks steeds beter wordt en dat ik op deze manier mijn passie kan delen. Dit smaakt naar meer. In 2008 heb ik mijn opleiding afgerond en ben ik als freelance gitaarleraar begonnen. Bij verschillende bedrijven heb ik ervaring op mogen doen als gitarist, leraar, sessiemuzikant, songwriter en het geven van bandcoaching.

Zangles (zowel populair als klassiek)

Marcia van Eldik

Mijn liefde voor zingen ontstond toen ik als kind op een koor ging. Later, tijdens mijn studie in Groningen en ook daarna zong ik met veel plezier in verschillende koren, zoals het NVE, het NSK en het NNCK. Zo ontstond het idee om van de muziek mijn beroep te maken en zanglerares te worden. Ik volgde lessen aan de Schumann Akademie en had zangles van onder andere Adi Legué en Roelien van Wageningen. Ook heb ik koordirectielessen gevolgd, bij Wilfred Reneman, Piet Roorda en Gerben van der Veen. Vanaf 2002 geef ik les in Heerenveen, vanaf 2014 ook bij De Speeldoos. 

Ik ben dirigent geweest van een aantal koren, momenteel van het gemengd koor ‘Nim it sa it is’ uit Jonkersland. Ik geef workshops stemvorming aan koren uit de regio. Ook heb ik als solist aan verschillende koorprojecten meegewerkt en geef af en toe concerten met verschillende begeleiders.

Zangles geef ik met veel enthousiasme. Omdat iemands stem heel persoonlijk is, vind ik het heel belangrijk dat iemand zich prettig voelt in de les. Geen stem is gelijk en dus is ook geen zangles gelijk; het is altijd maatwerk. In overleg en naar behoefte bepalen we de inhoud van de lessen. Te denken valt aan: stemvorming, zangtechniek, muzikale ontwikkeling, noten leren lezen, interpretatie, expressie, presentatie en/of het voorbereiden voor een auditie. 

Al met al: beter leren zingen met als doel er nog meer plezier aan te beleven.

Vioolles


Klaas Venema

In mijn les staat het plezier voorop en hebben leerlingen een grote stem in de keuze van de muziek. Maar er wordt ook veel aandacht gegeven aan techniek en een juiste speelhouding, omdat het moeilijk is een verkeerde houding later weer af te leren. Ook is er aandacht voor de muziektheorie, omdat enige kennis daarvan 

onontbeerlijk is voor het leren spelen van een muziek-instrument. Dit uiteraard aangepast aan leeftijd en interesse.

De mogelijkheid om samen te spelen is er in duoles of ensemble.

Verschillende leerlingen van mij spelen in jeugdorkesten of in een schoolorkest. Een enkele is toegelaten tot het conservatorium. Vioolspelen is een investering in jezelf. Je bevordert je concentratie en doorzettingsvermogen. Je leert genieten van muziek en

bijvoorbeeld als je een uitvoering hebt, leer je ook hoe je jezelf 

kunt presenteren, wat weer goed is voor je zelfvertrouwen.

Kortom: vioolspelen is gewoon ontzettend leuk !!


Saxofoonles

Ilse Hallema

Hallo! Mijn naam is Ilse Hallema en ik geef nu de saxofoonlessen bij Muziekcentrum 'De Speeldoos'.
Toen ik 9 jaar was ben ik begonnen met saxofoon spelen in Joure.
Na een jaar saxofoonles kon ik beginnen bij het jeugdorkest van de Jouster Fanfare. Daar heb ik 8 jaar met plezier bij gespeeld, en zo af en toe speel ik nog wat noten mee op 

baritonsax. Na 5 jaar saxofoonles kon ik ook het A-orkest van de Jouster Fanfare binnentreden. Daar speel ik op dit moment nog met veel plezier bij. Toen ik bij het A-orkest kwam wist ik al vrij snel: ik wil verder in de muziek! Al snel kwam ik erachter waar ik moest zijn om zo'n opleiding te volgen: aan het conservatorium, het liefst in Groningen. Helaas moest ik eerst de middelbare school in Heerenveen afmaken, en toen ik mijn diploma had, werd ik toegelaten tot de vooropleiding. Nu ben ik nog druk aan het studeren in het vierde jaar, en vind ik het heel leuk om daarnaast les te geven. Ook geef ik zo af en toe concerten vanuit school (kamermuziek, voorspeelavonden) en val ik in bij orkesten in de omgeving.